RSS

MASA KURSUS

KELAS SEPENUH MASA/FULL TIME CLASS

  • Isnin hingga Jumaat;10.00am-4.30pm
  • Rehat/Lunch; 12.30pm-1.30pm

KELAS SAMBILAN/ PART TIME CLASS

  • Isnin, Rabu dan Jumaat;9.00am-12.00 t/hari & 1.00pm-4.00pm
  • Selasa, Khamis dan Ahad; 10.00am-1.00pm & 2.00pm-5.00pm

KELAS MALAM

  • 6.00pm-9.00pm

SABTU & HARI KELEPASAN AM

  • TUTUP/CLOSE
 

54 responses to “MASA KURSUS

  1. kalsum harun

    May 7, 2011 at 1:07 pm

    hi..
    saya berminat utk belajar menjahit bagi mengisi masa lapang dan supaya saya dapat menjahit sendiri pakaian saya dan keluarga.

    saya bekerja dengan kerajaan.saya mencari jika ada kursus jahitan yang diadakan pada hujung minggu dan berada di kawasan yang berdekatan dengan saya.untuk makluman,saya tinggal di Putatan.

    saya ingin bertanya:-
    1. adakah AJKK ada menawarkan kursus “part-time” yang diadakan pada hujung minggu sahaja??brp jam setiap sesi??
    2. dimanakah lokasi AJKK?
    3. berapakah kos pengajian jika saya ingin menyertai kursus menjahit yang ada di AJKK?
    4. berapa lamakah tempoh masa keseluruhan kursus selesai??

    terima kasih atas kerjasama.

     
    • Admin

      May 9, 2011 at 12:13 pm

      hi Kalsum,

      Terima kasih menghubungi kami dan berminat di bidang jahitan. AJKK menyediakan kelas jahitan secara part-time dan juga full-time kepada sesiapa sahaja yang berminat di bidang ini serta yang ingin menjadikan bidang ini sebagai kerjaya impian yang menarik. Sebagai langkah pertama, anda boleh memilih ketetapan jadual kelas seperti berikut mengikut keselesaan anda:

      Kelas sepenuh masa/full time class

      ISNIN HINGGA JUMAAT :
      10 pagi – 4.30 petang
      (12.30 Tengah hari – 1.30 petang lunch/rehat)

      Kelas sambilan/part time

      ISNIN,RABU DAN JUMAAT

      9 pagi – 12 tengah hari

      1 petang – 4 petang

      SELASA,KHAMIS DAN AHAD

      10 pagi – 1 petang

      2 petang – 5 petang

      KELAS MALAM

      6 petang – 9 malam

      Sabtu dan cuti Am

      (tutup/closed).

      Lokasi kelas AJKK: di central shopping plaza kepayan ridge dan juga di 88 market place Sri kepayan berhampiran dgn SHELL baru bangunan kedai berwarna oren. Yuran/kos adalah mengikut pakej yang kami sediakan. tempoh tamat latihan bergantung dengan pakej dan masa yang di pilih oleh pelajar,tempoh paling singkat ialah dua bulan bergantung dengan pakej pilihan dan juga ketrampilan serta kecekapan pelajar.

      Bagi pelajar2 yang ingin mengambil sijil kemahiran Malaysia(SKM), para pelajar di galakan untuk mengambil kelas sepenuh masa.

      SKM TAHAP 1,LADIES DRESSMAKING (k-012-1) Tempoh 6 bulan
      SKM TAHAP 2,SENIOR LADIES DRESSMAKING (K-012-2) Tempoh 6 bulan
      SKM TAHAP 3,LADIES DRESSMAKING SUPEERVISOR (k-012-3) Tempoh 12 bulan

      Sekian dan terimakasih,

       
      • Lia

        March 1, 2013 at 12:55 pm

        Hai…nak tanya kelas malam tu setiap hari apa?

         
  2. betty

    September 12, 2011 at 9:58 am

    hi, sy berminat utk belajar menjahit pakaian tetapi bekerja pada siang hari. berminat dgn kursus part time tetapi sy tinggal di papar. tidak adakah kursus part time di kawasan papar? tqvm

     
    • Admin

      August 10, 2012 at 12:28 pm

      Belum ada di Papar tetapi kami menawarkan kursus di akademi secara kursus sambilan/Part time. Sila rujuk KURSUS YANG DITAWARKAN

       
  3. nora

    September 15, 2011 at 5:01 am

    Salam ,

    Saya ingin menawarkan tempat latihan jahitan di butik saya di grand plaza putatan dengan sewa yg rendah sebulan.

    saya juga ingin menyertai kursus jahitan kamu kalau ada yang saya boleh bantu.

    Di butik saya ada 6 biji mesin jahit singer lurus dan mesin jahit siring.mungkin kita boleh bincang komisen untuk saya untuk setiap pelajar dan berpusat di sini putatan.

    sila telepon saya di nombor 0168261529 nora

     
  4. syikin

    September 29, 2011 at 7:57 am

    salam.
    saya amat berminat dgn kursus jahitan yg dtawarkan bermula 5september lalu..tpi saya sudah terlepas..bagaimana saya mau mengikuti kursus yg sedemikian lgi dn bila kursus tersebut akan diadakan semula.

    terima kasih..

     
    • Pn. Yusnani

      August 27, 2012 at 6:21 am

      hai.. saya bercadang utk mngikuti kursus part time pd sblh mlm.. tlg bg no. tfn kamu atau emel saya pakej beserta hrganya sekali ok.. terima kasih.

       
  5. tini fattah

    November 13, 2011 at 4:53 am

    nk tnya ya berapa kos klu ikut part time tu ya???

     
  6. ita

    March 1, 2012 at 1:28 pm

    Hi, saya bekerja di pada siang hari dr isnin hingga sabtu, jadual padat bermula 8am-5.00pm.
    saya bertugas di sandakan, namun ada minat untuk mengikuti bidang ini. Ingin bertanya ada
    cawangan di kawasan saya seperti yang diadakan di sekitar kk.

     
    • Admin

      August 9, 2012 at 5:31 pm

      Cawangan AJKK di Sandakan sedang dalam perancangan untuk dibuka.

       
  7. laila

    April 3, 2012 at 5:59 am

    ada kelas menjahit ini terdapat di sekitar kota marudu.saya sanat berminat mengikuti kelas menjahit ini..

     
    • Admin

      August 9, 2012 at 5:04 pm

      Kota Marudu masih di dalam perancangan, jangan lupa terus updates dengan pihak kami.

       
    • Admin

      August 9, 2012 at 5:26 pm

      Belum ada.

       
  8. dgjahariah mohidin

    April 6, 2012 at 8:48 am

    salam saya amat berminat dgn jahitan saya boleh menjahit dan memotong kain tapi saya berminat untuk mengajar menjahit tetapi saya belum ada apa2 sijil boleh tak saya mengikuti kursus di tempat AJKK untuk mengambil SKM tahap 1 dan 2. Kini saya sedang membuka kedai jahitan sendiri hampir lebih 10 tahun. dan masalahnya umur saya da 40 thn. mcmana ye boleh tak saya betul2 nak buat.

     
    • Admin

      August 9, 2012 at 5:25 pm

      Boleh. Umur bukan penghalang untuk berjaya!Pelajar kami terdiri daripada semua peringkat umur.

       
    • asna abdul

      December 16, 2012 at 1:25 pm

      saya berminat d bahagian inanam ada tak untuk part time.

       
  9. christina lasius

    June 7, 2012 at 7:13 am

    untuk thn ini, 2012 masih ada pengambilan kah?

     
    • Admin

      August 9, 2012 at 5:10 pm

      Masih ada dan terbuka kepada semua yang berminat.

       
    • admin

      August 15, 2012 at 1:43 am

      Masih ada

       
  10. Pula Mambu

    July 30, 2012 at 7:06 am

    Hi,saya berminat untuk belajar menjahit,tapi masalah nya saya bekerja pada siang hari.Di sini saya mahu bertanya,bolehkah kelas diadakan pada pukul 7.00pm pada hari isnin hingga sabtu,dan pada hari ahad pukul 2.00pm?.

     
    • Admin

      August 10, 2012 at 6:15 am

      Boleh. Sila rujuk masa kursus seperti yang dinyatakan di atas.Terima kasih.

       
  11. josephine petrus pang

    August 14, 2012 at 10:43 am

    hai saya berminat naik ikut krusus ni…pada waktu mlm sbb saya bkerja siang…mcm man nak mendaftar…?

     
    • admin

      August 15, 2012 at 1:46 am

      email kami di akademijahitankk@yahoo.com atau trus datang ke pejabat Akademi di alamat seperti tertera di atas.

       
  12. josephine petrus pang

    August 14, 2012 at 10:44 am

    boleh tak hubungi saya di no ni,,, 0168801407…sebab saya jarang on9

     
  13. sel

    August 14, 2012 at 2:24 pm

    sekarang sudah bln ogos 2012, masih ada kah kelas mjahit?

     
    • admin

      August 15, 2012 at 1:47 am

      Masih ada kelas

       
      • sel

        August 15, 2012 at 2:19 pm

        berapa yuran untuk kelas sepenuh masa ataupun yuran untuk sijil skm 1?

         
  14. rojaliya

    August 28, 2012 at 5:38 am

    hai…saya lya saya bminat nak jhit n buka kedai jhit…kalu saya ikut kelas nis bole dapat sijil n bleh buka kedai jhit x???berapa yuran ye..

     
  15. emmy

    September 8, 2012 at 9:13 am

    Hai…
    Saya memang sdg mencari tempat yg ada menawarkan kursus menjahit secata part time,memandangkan sy seorg yg bekerja..blh x emailkan kpd sy b’apa untk kos part time & jahitan apa yg AJKK tawarkan?tQ…

    Email : emmylieana_ekin87@yahoo.com.sg

     
  16. wati alit

    September 11, 2012 at 1:39 pm

    Salam. Kelas d akademi jahitan ne masih available lagi ka? Tq :-) p/s: please reply me a.s.a.p

     
  17. sutera

    September 22, 2012 at 6:45 am

    berapa yuran untuk setiap pakej kelas menjahit yang ditawarkan?

     
  18. stella

    September 26, 2012 at 2:23 am

    hai,sya berminat untuk menyertasi krusus ini..macam mana saya boleh mendaftar dan berapa yuran ?

     
  19. che

    September 27, 2012 at 1:17 pm

    sy berminat mengikuti kelas jahitan..bla in take 2013?makasih .

     
  20. noraini

    October 17, 2012 at 11:44 pm

    salam, saya sangat berminat dgn kelas jahitan ni…masih available lg kah?

     
  21. Rohaimie Anim Sanih

    November 20, 2012 at 8:51 am

    ada list pakej yang ditawarkan berserta kos? boleh tlg emel? makaseh.
    amie7anim@yahoo.com.sg

     
  22. lina

    December 2, 2012 at 1:53 am

    salam sejahtera…saya pernah mengikuti kelas jahitan tahap satu dan ingin menyambung ke tahap seterusnya..adakah ajkk menerima jika saya ingin menyambung tahap dua..dan sekiranya boleh..bagaimana caranya?

     
    • noorsyuhadah

      December 25, 2012 at 2:57 pm

      As’mekom…saya sangat2 berminat dgn kursus ni insyAllah saya ingin mengikutinya.

       
  23. miki

    January 3, 2013 at 1:18 am

    pls send me list pakej miz_lay88@yahoo.com.my

     
  24. JOhan Fendi

    January 4, 2013 at 12:47 pm

    Salam. Dear admin..thank God I found this blog at Google site. Please, I am seriously interested in learning the arts of sewing and tailoring for my own future business. Do reply me at my e-mail, raz_johan@yahoo.com I wanted to know mcm mna bah mau register tu? and the fees charge. Really do, I appreciate if u can leave me feedback soon. Sincerely, Razerry E.

     
    • Admin

      January 4, 2013 at 1:16 pm

      Hi Razerry E, Sewing taught well can be a very positive experience. Sila hadir ke Akademi untuk urusan pendaftaran. Yuran bergantung kepada program kursus yang disertai. AJKK menawarkan program kursus Pembuat Pakaian Wanita untuk Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Tahap 1,2 dan 3. Program persijilan Sijil Kemahiran Malaysia (SKM).

       
  25. Nazlina Alyn

    January 5, 2013 at 7:09 am

    berapa yuran utk kursus ini??

     
  26. Thiara Joan Jaipin

    January 11, 2013 at 2:01 pm

    hai
    saya sangat berminat dengan kursus menjahit.. blh sa tnya d kwsan kota marudu kmu sdh buka cwngkah?

     
    • Admin

      January 11, 2013 at 11:13 pm

      Belum lagi,tetapi sudah dalam perancangan. Buat masa ini AJKK masih tertumpu bagi pembukaan cawangan baru di Sandakan dalam tahun ini. Terima kasih.

       
  27. alinah

    January 16, 2013 at 5:47 pm

    ayg berminat. tolong hubungi sy melaui eail

     
  28. Ann Hilary

    January 16, 2013 at 11:57 pm

    Hai, saya berminat untuk mempelajari seni jahitan yang AJKK ajarkan, kelas malam tu untuk setiap hari atau mengikut hari yang telah dijadualkan. Terima kasih.

     
    • Admin

      January 17, 2013 at 11:19 am

      hi Ann Hilary, kelas malam mengikut pilihan pakej yang dipilih.Berminat pakej yang mana satu?

       
  29. siti jamilah

    February 2, 2013 at 8:46 pm

    BOLEH SAYA TAHU DI SANDAKAN AREA MANA? ADA X BELAJAR JAHIT BAJU MELAYU LELAKI? LIST YURAN KURSUS?

     
  30. siti jamilah

    February 2, 2013 at 8:52 pm

    EMAIL ALAMAT D SANDAKAN. NK DISCUSS LEBIH DETAIL.

     
  31. BARIAH BINTI ABU BAKAR

    March 15, 2013 at 8:15 am

    Salam da bnyk bnda nak tya..tolong kol sya kat no ni 0198378537..sya bermint sangt dlm jhtn…mcm mna mak dftr n bla bolh dftr..hrp sya dpt bantuan dri pihk AJKK..

     
  32. noorisah

    April 28, 2013 at 8:14 pm

    salam puan, klu ambil part time masa yg dipilih tu boleh ambil hari ahad ahad saja kan pagi hingga petang sampai habis hours course yg dipohon..

     
  33. Noriezidah Ipi

    June 12, 2013 at 2:51 am

    salam..
    Saya amat berminat dlm kursus jahitan ambil part time jam 6pm-9pm tpi sy tinggal di sembulan kk, area pusat bandar..adakah kursus jahitan dkt sembulan?

     
  34. Roshe Majingkin

    June 26, 2013 at 3:35 pm

    Salam….saya berminat sangat dengan bidang jahitan ne…boleh kol saya di no ni 0135485330…bnyk yg saya nak tnya pasal krusus ne…harap dapat bantuan dari pihak AJKK….terima kasih..

     
  35. Alice

    July 22, 2013 at 5:55 am

    hai…hello sa berminat dalam krusus menjahit…area sandakan….ada tak….

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: